DUĞANALA YAYLASI'NDA SIRA DIŞI ANLAR
Artvin’in Ortaköy köyüne bağlı 2 bin 100 rakımlı Duganala Yaylası, bu kez doğanın neşeli yüzüne tanıklık etti. Baharın gelişiyle yaylaya göç eden köylüler, karla kaplı dağın yamacında eğlenen iki boz ayıyı fark etti. Cep telefonlarıyla kayda alınan bu anlar, izleyen herkesi hem şaşırttı hem gülümsetti.
KAMERALARA YANSIYAN DOĞAL NEŞE
Hamdi Karpuz’un çektiği görüntülerde, iki yetişkin boz ayının kar üzerinde yürüyüp kaymaya çalıştığı, zaman zaman yuvarlandığı anlar net biçimde görüldü. Sakin halleri ve oyunbaz davranışlarıyla ayılar, doğal yaşamın keyifli yüzünü gözler önüne serdi. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada da ilgiyle karşılandı.
KISA SÜREN GÖSTERİ SONRASI ORMANIN DERİNLİKLERİNE
Ayıların keyifli gösterisi uzun sürmedi. Bir süre kar üzerinde eğlendikten sonra çevredeki ormanlık alana yönelerek gözden kayboldular. Uzmanlara göre, bu davranışlar boz ayıların hem enerjilerini atma biçimi hem de sosyal etkileşimlerinin bir parçası.
YAYLADA YAŞAYANLARIN ALIŞIK OLMADIĞI MANZARA
Ortaköy köyü sakinleri, bu denli yakın ve doğal bir ayı gözlemiyle nadiren karşılaştıklarını belirtiyor. “Genelde ayıları uzaktan görürüz ama bu kadar neşeliyken ilk kez izledik” diyen köylüler, doğanın ortasında böylesi görüntülere tanıklık etmenin ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi.