İlçe Başkanı ve Meclis Üye Adayları ile Trabzon’u arşınlayan Kaya’yı Ömer Dayı da yalnız bırakmıyor.

Kaya-20

Başkanı Duygulandıran Hediye Başkanı Duygulandıran Hediye

BU KEZ OLACAK

Sebahattin Alemdar. Trabzon’da siyastin ve sporun  önemli isimlerinden birisi. AK Parti’nin yılmaz savunucusu. Trabzon Ortahisar meclis üye adaylığı için müracaatını yaptı. Bu hafta sonu da isimler netleşmeye başlayacak. Sebahattin Alemdar Trabzon’da potansiyeli olan bir isim. Bu kez Meclis’te olması bekleniyor.

A L E M D A R

ORTAHİSAR BİZİMDİR

CHP’nin Ortahisar Belediye Meclis Üye adaylarından biris de Hasan Kandaz. İstanbul belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yakın arkadaşı olan Hasan Kandaz’da  yeni dönemde mecliste olmak ve Tabanın sesini yansıtmak istiyor

Hasan Kandaz

ÇAKIROĞLU AİLESİNİN ACISI

TAKA Gazetesi Yazarlarından Neziha Çakıroğlu annesini kaybetti. Trabzon’un Of İlçesi Kıyıcık Mahallesinden olan Fatma Çakıroğlu bir süredir Of Devlet Hastanesinde  yoğun bakım ünitesinde entübe olarak yatıyordu. Tüm müdahalelere rağmen yaşama veda etti. Fatma  Çakıroğlu’nun cenazesi  Kıyıcık Shell mevkiinde, ikindi de kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Merhume ablamıza Allah’tan rahmet, kederli Çakıroğlu ailesine ve yazarımız Neziha Çakıroğlu’na sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Çakıroğlu-2

REKTÖRÜN MESAJI

Miraç Kandili’nin yaklaşmasıyla beraber Gümüşhne Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör yayımladığı mesajında şunları söyledi: “Rahmetin ve mağfiretin yüce katlara eriştiği, duaların kabul olduğu müstesna gecelerden olan Miraç Kandili’ni karşılamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Miraç Kandili, manevi bir yükselişin ve temizlenmenin simgesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükseldiği bu kutsal geceyi hatırlayarak, kalbimizi bir kez daha temizleyip, ibadetlerimize bir anlam katma vaktidir.

Zeybekk

Bu mübarek gecede gökyüzüne yükselen dualarımız, samimiyetle yapılan ibadetlerimiz, sevdiklerimize gönderdiğimiz güzel dileklerimiz, Allah’ın rahmetine ve mağfiretine ulaşsın. Birer izzet ve ikram fırsatı olan böylesi gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemek gerekir.Günahlarımızdan arınarak, iyiliklere yönelerek, hoşgörü ve sevgiyle dolup taşarak Rabbimize yönelelim. Birbirimize karşı hoşgörü ile yaklaşarak, dargınlıkları unutarak, sevgi ve barış içinde bir arada olmanın kıymetini idrak edelim. Birlikte geçirdiğimiz her anı, sevdiklerimize karşı sorumluluklarımızı hatırlayarak değerlendirelim. Bu vesileyle Miraç Kandili’nin rahmeti ve huzurunun, yaraları saran bir şifa olması dileğiyle, tüm insanlığa sağlık, huzur ve güven dolu günler diliyorum. Hayırlı Kandiller.”

BABANIN ACISI

Araklı Turnalı Mahallesi sakinlerinden Şehit Asteğmen Mesut Uzun’un babası İsmet Uzun’la Araklı da karşılaştık. O şehit babası o kadar naif o kadar güzel duygulu bir insan ki bir oğlunu Denizde boğulup şehit verirken, Diğer oğlu da Vatan için bu bayrak için Şehit oldu. Başka da bir oğlum kalmadı diyecek kadar da  gururlu ve vakur. Şehit Babası İsmet Uzun‘a mevlam güzel sağlıklı günler versin inşallah.

Acı-2

GENÇ DAF’LARI ÇOK SEVDİ

Ortahisar belediye başkanı ve Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, seçim çalışmaları kapsamında Çağlayan Mahallesini ziyaret etti. Çağlayan’da iş yerlerini ziyaret eden Genç, özel müteşebbislerden istihdama büyük katkı sağlayan DAF Reisoğlu Trucks’ı ziyaret etti. Firma sahipleri Önder ve Emrullah Reis’le bir süre sohbet eden Genç, lojistik sektörünün güçlü oyuncusu DAF marka çekicilerin satış ve servis alanını da ziyaret etti. DAF marka çekiciyi çok beğenen Genç, Önder ve Emrullah Reis’e ekonomiye sağladıkları katlı için teşekkür etti.

D A F

KOÇHAN’DAN YOĞUN TEMPO

Trabzon’un Maçka ilçe belediye başkanı Dr. Koray Koçhan, saha çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. 2014 yılından itibaren ilçede 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve halk tarafından çok sevilen Başkan Koçhan, yeni dönem için halktan vize istiyor. Koçhan, gittiği her yerde büyük bir sevgiyle karşılaşırken, halkın ilgisi de kendisini mutlu ediyor. ‘Biz otobanda giderken bazıları stabilize yolda patinaj çekiyor’ diyen Koçhan, AK Parti hükümetleri ile Maçka’ya güzel hizmetler geldiğini söyledi.

K O Ç H A N-2

HEP EL ELE

Trabzon’un Araklı ilçe belediye başkanı Recep Çebi, başkanlıktaki 3 dönemini dolduruyor. AK Parti’nin iç tüzüğü gereği üst üste 3 dönem görev yapılabiliyor. Çebi’de 3 dönem kuralına takıldı. Partisinden aday gösterilmedi. Çebi, diğer aday gösterilmeyen belediye başkanları gibi küsmedi, aksine sıkı sıkı sarıldı. Aday gösterilen Dr. Hüseyin Avni Çebi ile sahalara çıktı. Partinin oylarını artırmak için sahada el ele çalışmalarını sürdürdüler.

Ç E B İ-9

CUMHURİYET’TEN ADAY

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Zafer Mahallesi muhtarı Cemile Keskin, Cumhuriyet Mahallesinden muhtar adayı oldu. Zağnos Vadisi düzenlemesi kapsamında kapatılarak Cumhuriyet Mahallesi’nin bünyesinde birleşen Zafer Mahallesi Muhtarı Cemile Keskin, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Mahallesinden muhtar adayı olduğunu söyledi. Keskin, “Cumhuriyet kadını olarak Cumhuriyet Mahallesinden muhtar adayı oldum” dedi.

K E S K İ N-2

SİVRİ ‘VARIM’ DEDİ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Karşıyaka Mahalle muhtarlığı için Niyazi Sivri adaylığını açıkladı. Sivri, güçlü ekiple mahalle için yola çıktıklarını dile getirdi. Sivri’nin ekibinde Ortahisar belediyesi sorumlusu Cevat Değirmenci başta olmak üzere, Ahmet Albayrak, Murat Fındıkçı, Cengiz Siyamoğlu, Celil Akçay, Tuğrul Haldız, Ahmet Timur Hindistan ve Yılmaz Korkmaz Şahin yer alıyor.

S İ V R İ

YAZARLAR BİRLİĞİ’NDEN REKTÖR ÇUVALCI’YA ZİYARET

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, beraberindeki 11. Olağan Genel Kurul sonrası oluşan yeni Yönetim Kurulu Üyesi; Cevat Öztürk, Adanan Bıyıklıoğlu, Saadet Yılmaz ve Emine Çolakoğlu ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti.

Yazaralr

Ziyarette, Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya birliğin teşkilat yapısı, yapılan çalışmalar ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi verdi. Başkan Tuna görüşmede ayrıca Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya, kültürel hassasiyeti ve kültürel programlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna nezdinde yeni Yönetim Kurulu'na başarılar diledi.

Görüşme, KTÜ ve Türkiye Yazarlar Birliği paydaşlığında gerçekleştirilebilecek programların istişare edilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

EBRU BAŞKANA TAM DESTEK

Trabzon, Artvin, Rize, Giresun, Bayburt ve Gümüşhane illerinden TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası üyesi 974 kişiden  471’inin katılımı ile demokratik ortamda gerçekleşen seçimlerde Hüsniye Ebru Çolak başkan seçilmişti.Trabzon Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası kadın başkanına güveniyor ve destekliyor .Kadınların sivil toplum kuruluşlarında görev alması çok önemli ve kıymetli.

Çolak-4

ADAYLIK SİNYALİ VERDİ

Trabzon’un Düzköy ilçe belediye başkanı Yılmaz Ankara, yerel seçimlerde bağımsızlık adaylık sinyali vererek, halkı bırakmayacağını söyledi. Düzköy belediyesi önünde halkla bir araya gelen Ankara, “Bizim de eksikliklerimiz olmuş olabilir. 5 sene önce kapı kapı dolaşarak oy istedik. Oylarınızı aldık, layık olmak için gece gündüz gayret ettik. Sizleri bırakmayacağım. Hizmetlerimiz inşallah devam edecek. Halkım bana bağımsız aday olarak yola devam derse ben buna varım, ya da başka birini destekleyelim derse buna da uyarım” dedi. 

Sinyal

  ‘Düzköy halkımızı bırakmayacağım’ diyen Ankara, bağımsız adaylık sinyali de verdi. Ankara, şöyle konuştu: “Kırdıklarımız olabilir. Kimseye kin ve hasetimiz yoktur. Halkımızı çok iyi tanıyoruz. Süreç bu şekilde ilerledi. Süreç içerisindeki gidişatın yanlış olduğunu söylüyorum. Düzköy’ü benden dinleyin. Hizmetlerimiz inşallah devam edecektir. Mahallerimizi dolaşıyorum, fikir alışverişi yapıyorum. Düzköy’de yaşıyoruz, havasını soluyoruz. Mezarımız da buradadır. Sizleri bırakmayacağım.”

Editör: Doğukan ÖZKURT