Motosiklet sporunun efsanevi ismi Kenan Sofuoğlu, kariyerinin zirvesindeyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvikiyle sporculuk hayatını sonlandırarak milletvekili olmuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili olarak Meclis'e giren Dünya motosiklet şampiyonu, sporun sorunlarına çözüm getireceği vaadiyle girdiği siyaset sahnesinde beklenen etkiyi gösterememişti. Meclis'teki dört yıllık sürecinde sadece iki kez kürsüye çıkan Sofuoğlu, pişmanlık duyduğunu ve bu kararı almasının hayatının en büyük hatası olduğunu itiraf etti.

Kenan Sofuoglu W A Vq Cover.jpg

Fatih Altaylı'nın YouTube programına konuk olan Kenan Sofuoğlu, milletvekili olma sürecini ve pişmanlığını şu sözlerle dile getirdi: "Nasıl milletvekili olduğumu, olduktan bir hafta sonra pişman olduğumu ve bırakmak için her yolu denediğimi anlatayım. Milletvekilliği hayatımın en büyük hatasıydı."

MİT, PKK/KCK’nın Süleymaniye Sorumlusunu ve 2 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi MİT, PKK/KCK’nın Süleymaniye Sorumlusunu ve 2 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

Sofuoğlu'nun bu itirafı, Türkiye'nin sporculardan siyasete geçişine ve siyaset deneyimlerine farklı bir bakış açısı getirirken, spor dünyasında da yankı uyandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ