Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin duyurduğu kentsel dönüşüm kredisi, 180 ay vade ve %0.69 oranında faiz ile vatandaşlara sunulacak. İşte, bu krediye ilişkin detaylar ve geri ödeme planı:

Kentsel Dönüşüm Kredisi Detayları:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamasına göre, kentsel dönüşüm kredisi kapsamında vatandaşlara 180 ay vade ve %0.69 faiz oranıyla kredi verilecek. Proje, "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" adı altında İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ gibi 5 ilde uygulanacak ve 2.5 milyon liraya kadar destek sağlayacak.

Ödeme Koşulları ve Tutarı:

Emeklilere Piyango Vurdu: İlk 4 Aylık Zam Oranı Belli Oldu Emeklilere Piyango Vurdu: İlk 4 Aylık Zam Oranı Belli Oldu

Kentsel dönüşüm için ortalama olarak 600.000 TL kredi kullanılacağı varsayımıyla, aylık ödeme tutarı 5.831 TL olacak. Bu ödeme tutarı, 15 yıl vade boyunca sabit kalacak ve enflasyonist ortamda dahi ödeme kolaylığı sağlayacak bir yapıya sahip olacak.

Avantajlar:

Bu kredi, uzun vadeli ve düşük faiz oranı ile kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlayacak. Özellikle, şehit ve gazi yakınları, emekliler ve engelliler gibi belirli gruplara sağlanacak olan faiz indirimi ile daha da erişilebilir hale gelecek.

Kentsel dönüşüm kredisi, özellikle orta ve düşük gelirli vatandaşlar için önemli bir finansman kaynağı olacak, böylece daha güvenli ve dayanıklı konutlara erişimleri kolaylaşacak. Bu kredi sayesinde, afetlere dayanıklı şehirlerin inşası hızlanacak ve kentsel yaşam kalitesi artacak.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA