Bedelli askerlikte flaş zam: Artık gidenlerden bu para alınacak Bedelli askerlikte flaş zam: Artık gidenlerden bu para alınacak

Bakan Özhaseki, Türkiye'nin deprem riskine vurgu yaparak, İzmir'deki 36 bin binanın acilen dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özhaseki, bu kapsamda çıkarılan kanunlarla sürecin hızlandırıldığını belirtti.

İstanbul'da başlatılan kentsel dönüşüm projelerine 1 milyon 200 binden fazla başvuru yapıldığını açıklayan Özhaseki, İzmir için Dünya Bankası kredisiyle yapılan projede 330 milyon avroluk bir krediye odaklanacaklarını ifade etti. Özhaseki, projenin ortaya koyduğu destekler arasında 180 ay vadeli ve aylık yüzde 0,69 faiz oranıyla kredi desteği sağlanacağını belirtti.

Proje kapsamında, şehit ve gazi yakınları, emekliler, engelliler ve düşük gelirli vatandaşlara özel faiz indirimleri sağlanacağını ifade eden Özhaseki, ayrıca enerji verimliliği sertifikası olan binalara da faiz indirimi yapılacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm projelerinin hız kazanması ve güvenli bir yaşam ortamı sağlanması amacıyla, devletin ve vatandaşların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Özhaseki, belediyelerin bu süreçte daha aktif rol alması gerektiğini belirtti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA