Bazı ev sahiplerinin sahte imzatahliye taahhütnameleriyle kiracıları haksız yere tahliye etmeye çalıştığı tespit edildi. Uzmanlar, kiracıları bu konuda dikkatli olmaya çağırıyor.

Özellikle kiracıların yaz tatili gibi uzun süre evde olmadığı dönemlerde, bu tür hileli yollarla tahliye süreçlerinin başlatıldığı belirtiliyor. Ekonomi Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu tür sahte belgelerle karşılaşan kiracıların, 7 gün içinde itiraz etmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, tahliye işlemleri hukuken kesinleşebilir ve kiracılar evlerinden çıkarılabilir.

Uzmanlar, sahte tahliye taahhütnamesine karşı dikkatli olunması ve e-Devlet üzerinden yapılan işlemlerin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor. Herhangi bir sahte imza tespit edilirse, "Bu imza bana ait değil" şeklinde itirazda bulunmak önemli.

Uzmanlar Fitch'in Türkiye'nin Kredi Notu Artışını Değerlendirdi Uzmanlar Fitch'in Türkiye'nin Kredi Notu Artışını Değerlendirdi

Bu tür hileli yollara başvuran ev sahipleri, evrakta sahtecilik suçundan 5 yıla kadar hapis cezası ve tazminatla karşı karşıya kalabilirler. 2023 yılında tahliye davalarının sayısı 90 bini geçerken, icra yoluyla yapılan tahliyelerde bu sayı 30 bin 39 olarak kaydedildi. Kiracıların bu gibi durumlarda haklarını korumak için yasal süreçleri yakından takip etmeleri öneriliyor.

Kaynak: ENSONHABER