Bakanlık Harekete Geçti: Tavuk İhracatına Yasak Getiriliyor Bakanlık Harekete Geçti: Tavuk İhracatına Yasak Getiriliyor

Yayımlanan bildiride, Adalet Bakanı Tunç'un 'Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi' şeklinde bir açıklaması olmadığı belirtilmiştir. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Bakan Tunç'un sözlerinin beklenti ifadesi olduğunu ve böyle bir kararın alınmadığını vurgulamıştır.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele kapsamında geçen yıl uygulamaya konulan kira zammı sınırlaması, 2023 Temmuz ayında sona ererken, bir yıl daha uzatılması kararı alınmıştı. Ancak, bu yıl da uygulamanın uzatılıp uzatılmayacağına dair net bir açıklama yapılmamıştı.

Adalet Bakanı Tunç'un Açıklaması:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TV100 yayınında Maliye Bakanının enflasyonla ilgili açıklamalarını dikkate alarak, kira zammı sınırlamasına ihtiyaç olmayabileceğini belirtti. Ancak, resmi bir kararın henüz alınmadığı vurgusunu yapmıştır.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir resmi kurumdan 'Yüzde 25 zam sınırının kaldırıldığına' dair bir açıklama yapılmadığı belirtilmiştir. Ayrıca, Adalet Bakanı Tunç'un sözlerinde doğrudan böyle bir karar alındığına dair bir ifade olmadığı vurgulanmıştır.

Kira Zammı Sınırı:

Merkez, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin, 2024 Temmuz ayına kadar uzatıldığını hatırlatmıştır.

Bakan Tunç'un açıklaması, 'böyle bir karar alındığı' şeklinde değil, 'böyle bir beklentisinin olduğu' şeklinde yorumlanmalıdır. Dolayısıyla, kira zammı sınırıyla ilgili resmi bir karar henüz açıklanmamıştır.

Editör: Birol Sancak