Kış mevsimiyle birlikte doğal gaz fiyatları ve tüketimi arttı, bu da vatandaşların bütçelerini zorluyor.

Tasarruf sağlamak için kombi kullanımını kontrol altında tutmak ve enerji verimliliğini artırmak önemli bir strateji olarak öne çıkıyor.


PEKİ PÜF NOKTALARI NELER?

Kombiler, ısıtma sistemlerinin en önemli parçalarından biridir. Bu nedenle, düzenli olarak bakımlarının yapılması hem kombinin verimliliği hem de güvenliği açısından çok önemlidir. 

Bakımsız kalan kombiler, hem fazla enerji tüketerek bütçeye zarar verir hem de ömrünü kısaltır. Ayrıca, bakım ihmal edildiğinde, kombilerde beklenmedik arızalar veya pahalı tamir masrafları ortaya çıkabilir.

Bakım yapılmayan kombilerin bir diğer sorunu da, ısıtma performansında düşüş yaşanmasıdır. Bu durumda, ev veya iş yeri yeterince ısınmaz, sıcaklık ayarları maksimum seviyeye getirilir. Bu da, doğalgaz faturasını artırırken, yanma ayarlarını da bozar.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Bakan Işıkhan Konuştu ve Noktayı Koydu Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Bakan Işıkhan Konuştu ve Noktayı Koydu

Kombi bakımları, kombinin marka ve modeline göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden, bakım işlemlerini yetkili servislere yaptırmak en doğru seçenektir.

Bunun yanında, kombinin basınç ayarı da dikkat edilmesi gereken bir husustur. Çoğu kombi modeli, "1 ila 2 bar" arasındaki basınç değerinde sorunsuz çalışır. Basınç bu değerlerin dışında olduğunda ise, kombiye zarar verebilir.

Kaynak: Haber Merkezi