İşçilere yapılan bu muamele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı harekete geçirdi ve fabrika hakkında soruşturma başlatıldı.

İddialara göre, sözleşmede yer alan bir maddeye dayanarak işçiler, kışlık kıyafet talebinde bulundular. Ancak fabrikanın patronu, bu talebe karşılık olarak işçilerin yemeklerini ve servislerini kesti. Ayrıca, fabrikanın müdürü, işçilere "Patronun dediği olacak, gidin lokantada yiyin" açıklamasını yaparak, işçilerin taleplerini görmezden geldi.

Servis hakları ellerinden alınan işçilerin yardımına Kartepe Belediyesi yetişti. Otobüslerin geçmediği bölgeye belediye tarafından sağlanan araçlarla işçilerin ulaşımı sağlandı.

Ancak işçilere yönelik kötü muamele burada da sona ermedi. Fabrikanın patronu olan S.T., iddiaya göre işle ilgili bir konu nedeniyle çağırdığı bir işçisine hakaretler savurdu. İşçinin eline vurarak kağıtları yere atan S.T., daha sonra bu kağıtları işçinin suratına attı. Bu çirkin olaylar, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaşanan bu olayların ardından fabrikaya müfettiş göndererek soruşturma başlattı. İşçi haklarına yönelik bu tür kötü muamelelerin son bulması için gereken adımların atılması bekleniyor.

Editör: Birol Sancak