Trabzonspor'un MKE Ankaragücü'nü 4-2'lik skorla mağlup etmesi, Fenerbahçe'nin de Konyaspor'a mağlup olmasıyla sarı-lacivertlilerin düşen dördüncü takım olmasını beraberinde getirdi. Bu sonuçla Konyaspor, sahasında Galatasaray'a mağlup olmasına rağmen küme düşmekten kurtuldu ve Süper Lig'de kalmayı başardı. Konyaspor camiası ve taraftarı, Trabzonspor'a olan minnettarlıklarını özellikle sosyal medyada dile getirdi.

"Samsunspor'u Türkiye'nin 5. Büyük Takımı Yapacağız!" "Samsunspor'u Türkiye'nin 5. Büyük Takımı Yapacağız!"

Son olarak, Konya'nın önde gelen gazetecilerinden ve Konya Postası yazarı Uğur Özteke, kaleme aldığı yazısında dikkat çeken bir öneride bulundu. Özteke, Konyaspor'un kümede kalma hikayesini anlatarak, Konya'da bir caddeye "Trabzon" isminin verilmesini önerdi.

Özteke'nin yazısında şu ifadeler yer aldı: "Şimdi Başkan Uğur İbrahim Altay ve şehrin yöneticilerinden bir ricam olacak. Derhal Konya'da bir sokağın veya caddenin adı TRABZON olarak konsun. Konya'nın Trabzonspor'a tarihi bir borcu var. Süratli Karadeniz'in mert uşaklarına jestinizi yapın."

Özteke'nin bu önerisi, Konya'nın futbolseverlerinin dikkatini çekti ve Trabzonspor'a duyulan sevgi ve minnettarlığın bir ifadesi olarak değerlendirildi.

Muhabir: AYŞE SANCAK