Süper Lig’in 38’inci haftasında oynanan ve en az şampiyonluk kadar merak edilen düşecek takım konusunda da gözler oynanan Trabzonspor- MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor-Hatayspor ve Konyaspor-Fenerbahçe maçlarına çevrilmişti. Trabzonspor’un MKE Ankaragücü’nü 4-2’lik skorla mağlup etmesi sarı-lacivertlilerin düşen dördüncü takım olmasını da beraberinde getirmişti. Bu sonuçla Konyaspor sahasında Galatasaray’a 3-1 mağlup olmasına rağmen Trabzonspor’un galibiyeti yeşil-beyazlı takımı kümede bırakmıştı. Küme düşmeyerek Süper Lig’de yoluna devam edecek olmanın sevincini yaşayan Konyaspor camiası ve taraftarı da iki gündür özellikle sosyal medyada Trabzonspor’a teşekkür etmeyi de unutmadı.

Son olarak Konya’nın duayen gazetecilerinden ve Konya Postası yazarı Uğur Özteke kaleme aldığı yazısında ilginç bir öneride bulundu. Konyaspor’un kümede kalma hikayesini anlatan Özteke Konya’da bir caddeye Trabzon isminin verilmesini önerdi. Özteke konuyla yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Şimdi Başkan Uğur İbrahim Altay ve şehrin yöneticilerinden bir ricam olacak. Derhal hemen Konya’da bir sokağın bir caddenin adı TRABZON olarak konsun.
Kimsenin garibine gitmesin Siz Konya’nın sokak isimlerinden haberiniz var mı? Aklıma ilk gelen sokak BEYKOZ SAHİL DENİZ Aklıma gelen ilk isimler oldular. Nerede ise İstanbul’un tüm semtlerinin isimleri bu şehirde mevcuttur. ………… Haydi Konya’nın Trabzonspor’a tarihi bir borcu var. Süratli Karadeniz’in mert uşaklarına jestinizi yapın.”

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Dikkat Çeken Açıklamalar! Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Dikkat Çeken Açıklamalar!

İşte o yazının linki

Editör: Birol Sancak