İlçe Dağlar arasında vadide olduğu için şiddetli şekilde etkileniyor. Kömür dumanları ilçenin üzerine çöküyor.

SON GÜN 17 OCAK

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, 31 Mart 2024 yerel seçimler öncesi vatandaşlara seyyar sandıkla ilgili çağrıda bulundu. Son günün 17 Ocak olduğunu hatırlatan Gürsoy, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Vatandaşlarımıza duyurulur  Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan vatandaşlarımızın "Seyyar Sandık" ile oy kullanabilmeleri için birinci derecede yakınları tarafından, askı başlangıç tarihi olan 4 Ocak 2024 Perşembe günü saat 08:00 ile 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 17:00 arasında görselde belirtildiği gibi başvuru yapmaları gerekmektedir.  Son Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde "Seyyar Sandık" ile oy kullanan seçmenlerimizin de tekrar başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.”

EMEKÇİLERİ UNUTMUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat belediye başkan aday adayı Mustafa Çankaya, çalışmalarını sürdürürken, emekçileri de hiç unutmuyor. Karşısına çıkan bir çorap satıcısının tüm çoraplarını satın alıp dağıtıyor. Bir akaryakıt istasyonuna gidip çalışan emekçilerle iç içe oluyor. Çankaya’nın farklı çalışması emekçiler tarafından da takdir alıyor. Çankaya, “Emekçilerimizi asla unutmam” diyor.

İMAMOĞLU GÖNDERDİ KAYA TESLİM ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’da yaşayan engelli bir vatandaşa akülü araba gönderdi. Aracı engelli vatandaşa CHP Ortahisar belediye başkan adayı Ahmet Kaya teslim etti. Kaya, “Kemerkaya Mahallesinde yaşayan Rahman abimizin akülü aracını teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ekrem başkanımıza jesti için çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TÜRKMEN GENÇLERLE

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinden hemşehrimiz olan Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’da gençlerle bir araya geldi. Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesinde öğrenim gören gençlerle bir araya gelen Türkmen, tecrübelerini paylaştı. Türkmen, gençlerle selfie çekimi de yaparak, ‘100 kalp bıraksam yine yetmez’ notu ile sosyal medya hesaplarından paylaştı.

ŞALPAZARI CUMARTESİ’YE ODAKLANDI

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde, Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşü düzenlenecek. Cumartesi günü ilçenin Şıhkıranı mevkiinden Sisdağı istikametine gerçekleşecek yürüyüş ile Sarıkamış’ta şehit olan kahramanlarımızın hatıraları yad edilecek. Geçmiş yıllarda da yapılan ve on binleri bulan kortejle gerçekleşen yürüyüşün bu sene de kalabalık geçmesi bekleniyor. İlçe belediye başkanı Refik Kurkız,

tüm ekibi ile yürüyüşe odaklandı. Kurukız, tüm herkesi yürüyüşe davet etti.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 OCAK

Milli Savunma Üniversitesi Askere Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) başvuruları bugün itibarıyla başladı. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları bugün başladı. Sınava son başvuru tarihi 30 Ocak olarak açıklanırken, sınav başvuruları https://osym.gov.tr resmi internet adresinden yapılacak.

USTA ÇOCUKLARI MUTLU EDİYOR

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, müdürlükte kendisini ziyarete gelen çocuklara bebek hediye ederek, mutluluklarına ortak oluyor. Sağlık Müdürlüğü olarak şifa dağıtmanın yanı sıra çocukları da mutlu eden Dr. Hakan Usta, çocukların gülüşü ile kendisi de güne enerjik başlıyor. Sabah mesaisine başladıktan sonra kendisini ziyarete gelen minik çocuğa bebek hediye eden Usta, bir çocuğun yüzündeki gülüşün dünyaya bedel olduğunu ifade etti.

Editör: Ayşe Sancak