Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi

"Yazgül" ismini verdiği ineğin memesinden sağdığı sütü kuzuya içirmeye başladı. İlk başlarda biraz zorlansalar da, kuzu kısa sürede ineğin memesinden süt emmeyi öğrendi.

İlginç olan şu ki, kuzu artık ineğin memesini emerken, ineğin de kuzuyu sahiplenmiş olmasıydı. Her sabah ve akşam, kuzu ineğin yanına gidip, onu emmeye başladı. İnek nereye giderse, kuzu da peşinden sürüklendi. İnek otlayınca kuzu da onunla birlikte otlamaya başladı. Arslan Yılmaz, bu olayı "Hayvanlarda sevgi çok önemli" diyerek açıklıyor ve ekliyor: "Hayvan dilinden anlayacaksın, anlarsan o da seni bırakmaz."

Yılmaz'a göre, hayvancılık sadece bir iş değil, aynı zamanda sevgi ve emek isteyen bir uğraştır. Evindeki hayvanlara düşkün olduklarını ve onlarla birlikte büyüdüklerini belirtiyor. Bu olay, sadece hayvanlar arasında değil, insanların da hayvanlarla kurduğu özel bağların ne kadar güçlü olabileceğini gösteriyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN