Kripto paralara yatırım yapmak, birçok yatırımcının dikkatini çeken ve 2023 yılında hızla yükselişe geçen bir yatırım alanı haline geldi. Ancak son zamanlarda kripto paralardaki ani düşüşler ve dalgalanmalar, yatırımcıların endişelenmesine neden oluyor.

Hatice Kolcak Kripto

2023 yılında başlayan yükselişle birlikte Bitcoin'in fiyatı 22 bin dolardan başlayarak 40 bin dolar seviyelerine ulaştı. Bu sert yükseliş, birçok yatırımcının dikkatini çekti. Ancak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonlarına (ETF) onay verdiğini duyurdu. Spot Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasının ardından kripto paralarda sert bir düşüş gözlendi. Bu durum, yükseliş beklentisi içinde olan yatırımcılar arasında endişe yaratıyor.

Bitcoin Altin Ekonomi Dolar

Hatice Kolçak, kripto paralarla ilgili yatırımcılara sert bir uyarıda bulunarak, "Spot ETF onayının ardından bir düzeltme hareketi olarak 40 bin dolar seviyesine geldi. Şu an 41 bin dolar, yani aslında burada 45 bin doları görmemiz gerekiyor. Ancak 45 bin dolar seviyesini geçmezse, dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü sert bir düşüş yaşanabilir ve fiyat 35 bin dolara kadar geri çekilebilir. Özellikle alım yapmayı düşünenler için dikkatli olunması gereken bir dönemdeyiz." ifadelerini kullandı.

Evlilik Maliyetleri Göz Korkutuyor: Fiyatlar Nikahın Önünü Alıyor Evlilik Maliyetleri Göz Korkutuyor: Fiyatlar Nikahın Önünü Alıyor

Kripto para piyasası, dalgalı ve riskli bir yapıya sahip olduğundan, yatırımcıların bu tür uyarıları dikkate alarak bilinçli bir şekilde yatırım yapmaları önem taşıyor.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT