KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş’ın makam kapılarını halka sonuna kadar açması, hastaneye gelen vatandaşların büyük takdirini topladı. Vatandaş Kamil Büyükdağ, "Diğer kurumlarda özel kalem barajını aşamazken, Farabi’de başhekimin odasına randevusuz, engelsiz girebildik" diyerek şaşkınlığını ve memnuniyetini dile getirdi.

Hastanede yaşadığı deneyimi gazetemizle paylaşan vatandaş Kamil Büyükdağ, karşılaştığı samimi ortam karşısında hayrete düştüğünü belirterek şunları söyledi: "Hastaneye girdiğimde güvenlik görevlileri 'Nereye gidiyorsunuz?' bile demedi, aksine başhekimliğe yakın noktadaki görevliler bizi 'Hoş geldiniz' diyerek karşıladı. Başhekim Prof. Dr. Celal Tekinbaş’ın odasına gittiğimde gözlerime inanamadım; kapılar sonuna kadar açıktı. Sekreter hanımın sağında solunda bekleyen hasta yakınları vardı. Odada vatandaşlar oturuyordu ve Başhekim Bey, onlara yardımcı olabilmek için bizzat telefonla görüşmeler yapıyor, sorunları çözüyordu. Allah Başhekimden razı olsun.”
MÜDÜRÜN ABLA ACISI
Uzun yıllar Yomra FKB ve Ankara FKB Sosyal Tesis Müdürlüğü görevlerini başarıyla yürüten, bölgemizin sevilen ve sayılan isimlerinden İsmail Uçkun’un ablası Menşure Çakıcı hayatını kaybetti.

Merhume Menşure Çakıcı’nın cenazesi, Arsin Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde kaldırıldı. Çakıcı’nın cenazesi, Kaşüstü Hastanesi yanındaki aile mezarlığına defnedilerek son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katılarak Uçkun ve Çakıcı ailelerinin acısını paylaştı. Allah rahmet eylesin.
GÖLÇAYIR’DA BAŞLIYOR
Ortahisar Belediyesi, yaz akşamlarını renklendirmek amacıyla ‘Mahalle Şenlikleri’ etkinliklerini başlatıyor. Film gösterimlerinden konsol oyunlarına kadar birbirinden eğlenceli aktivitelerin yer alacağı şenliğin ilk programı, bugün Gölçayır Mahallesi’nde yapılacak. Belediye Başkanı Ahmet Kaya yönetiminde kültür sanat alanında önemli çalışmalara imza atan Ortahisar Belediyesi, Trabzon’da bir ilki daha hayata geçiriyor.

Yaz aylarında çocukları ve aileleri, mahallelerinde kültür, sanat ve eğlenceyle buluşturmak amacıyla, ‘Mahalle Şenlikleri’ etkinlikleri başlatılıyor. İlki, Gölçayır Mahallesi’nde yapılacak şenlikte, hem çocuklar hem de yetişkinler için birbirinden eğlenceli etkinlikler yer alıyor. Açık hava sinema gösterimleriyle saat 20.00’de başlayacak programda, Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatan “Naim” filmi gösterilecek. Festivalin esas konukları çocuklar için ise “Buz Devri” filminin gösterimi yapılacak. Şenlikte ayrıca çocuklar için boyama etkinlikleri, konsol oyunları, VR gözlük (sanal gerçeklik) deneyimi ve spor oyunları düzenlenecek. Etkinlik boyunca katılımcılara lokma tatlısı, çay ve patlamış mısır ikramında bulunulacak.
MHP’DE KONGRE MESAİSİ ŞALPAZARI’NDA BAŞLADI
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon teşkilatlarında kongre maratonunun ilk startı Şalpazarı ilçesinde verildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu kongrede sürpriz anonslar ve dikkat çeken isimler ön plana çıktı. Partililerin ve delegelerin yoğun ilgi gösterdiği kongre salonunda coşkulu bir atmosfer hakim oldu.
Kongreyi yönetmek üzere divan başkanlığı koltuğuna MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Yavuz Tellioğlu oturdu. Tellioğlu’nun divan başkanlığı, genel merkezin Trabzon kongrelerine verdiği önemin bir göstergesi olarak yorumlandı.
PROTOKOLDE SÜRPRİZ ANONS!
Kongrenin başlangıcında salonda gözler Tolgay Sivrikaya’yı ararken, kendisinin salonda bulunmaması dikkat çekti. Kongreye katılanlar arasında yer alan Alper Hacısalihoğlu ise salondakiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Kongre başlangıcında yapılan protokol anonslarında Alper Hacısalihoğlu’nun "İl Başkanı" olarak kürsüden anons edilmesi, salondaki hareketliliği ve heyecanı artırdı. Şalpazarı’nda yakılan bu ilk kongre meşalesinin ardından, MHP Trabzon teşkilatlarının diğer ilçelerdeki kongre takvimiyle çalışmalarına hız kesmeden devam etmesi bekleniyor.
ANINDA MÜDAHALE
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde yürüttüğü içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı çalışmalarının ardından bozulan yolların onarımını gecikmeden gerçekleştiriyor.

Vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için azami hassasiyet ile sürdürülen çalışmalarda, altyapı imalatı tamamlanan cadde ve sokaklarda yol, kaldırım ve parke onarımları ekipler tarafından hızla yapılıyor. TİSKİ ekipleri, altyapı yatırımlarını sadece yeni hatların inşasıyla sınırlı tutmayıp, çalışma nedeniyle bozulan alanları da en kısa sürede eski haline getirerek vatandaşların hizmetine sunuyor.
YOLCULUK BATMAN’A
Trabzon Devlet Tiyatrosu, 2025-2026 sezonuna Uğur Saatçi’nin yazdığı ve Murat Çidamlı’nın yönettiği “İstanbul’un Son Beyzadeleri” oyunu ile başlamıştı.

Prömiyerini geçtiğimiz ekim ayında Atapark-Haluk Ongan Sahnesi’nde gerçekleştirilen kalabalık oyuncu kadrosu olan oyun, Trabzon’da bir müddet sahneye koyulduktan sonra şimdi de Anadolu turnelerine devam ediyor. Söz konusu oyun; Osmanlı’dan, Cumhuriyet’e geçiş döneminde işgal altındaki İstanbul’un sosyal hayatını, yozlaşan değerlerini ve toplumsal sınıfların çözülüşünü hicivli bir dille ele alıyor.




