21 Aralık Perşembe akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konser, seferberlik, ağıt ve kahramanlık türküleriyle renklendi.

Program öncesinde Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince izleyicilere 'Kades' uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından KTÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğr. Gör. Veysel Usta, Cumhuriyete giden zorlu yolculuğu ve Atatürk'ün müziğe verdiği önemi anlattı.

7E057Fd8 4Ca4 4881 8797 Cc4Fae95858D

Konserin sunuculuğunu Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, şefliğini KTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğr. Gör. Gürsel Tahmaz'ın yaptığı gece, ülkemizin dört bir yanından destansı türkülere ev sahipliği yaptı. Zeybek gösterisi büyük beğeni alırken, birinci bölümde Meral Bektaş, Zeynep Taflan, Hüseyin Kırcı ve A.Ömer Üçler solo performanslarıyla sahne aldı.

555C977B 8E23 44Af A6E0 5Fd57731Baa0

İkinci bölümde 'Eğilmez Başın Gibi Gökler Bulutlu Efem' türküsüyle başlayan konserde, solo performanslarda Şebnem Tahmaz, İsmail Demir, Sibel Yıldız, Cafer Yıldız ve O. Zeki Kahraman mikrofon başına geçti. Son bölümde sahneye çıkan çocuklar, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa' türküsüne coşkuyla eşlik ettiler.

2657794A 1Ec2 4512 8B99 F6Af7Fcf8Dee

Programı büyük bir ilgiyle takip eden seyirciler, final eserleriyle adeta kendilerinden geçerken, uzun süre ayakta alkışladılar. Gecenin sonunda KTÜ öğretim üyelerinden ve KTÜ Türk Halk Müziği Topluluğu sorumlusu Prof. Dr. İsmail Demir, "Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi selam ve saygı ile anıyorum. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi. Demir, ayrıca programın sunucusu Murat Emirzeoğlu ile koro şefi Gürsel Tahmaz'a çiçek takdim etti.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak