İmza töreni KTÜ Rektörlük Binası'nda gerçekleşti ve törene KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Salih Altınışık, Genel Başkan Yardımcısı Metin Töman, Trabzon Temsilcisi Dr. Seyit Hisoğlu ve Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Akademisyenler Başkanı KTÜ Öğr. Gör. Şeyda Özgenç Yılmaz katıldı.

70559F0F 3Ae7 48C2 A23B 8Ba6962Ac67B
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, imza töreninde protokolün amacına değinerek, "İmzaladığımız bu protokolle birlikte ülkemizde önemli bir sağlık altyapısına sahip olan Trabzon'da 'Sağlık Turizmi'ni geliştirmeyi ve desteklemeyi hedefliyoruz. Sağlık alanında inovatif çözümlere katkı sağlamak ise amaçlarımızdan sadece bir tanesidir." dedi. Çuvalcı ayrıca, imza törenine katılanlara teşekkür etti ve KTÜ'nün "Uluslararasılaşma" sürecine dikkat çekerken, zirvenin Kasım 2024'te KTÜ'de gerçekleştirileceğini ve 3 gün süreceğini belirtti.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Temizlik İşçileriyle Birlikte Çalıştı Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Temizlik İşçileriyle Birlikte Çalıştı

A5Aa6000 5731 451D 8Adf D51C3C1F2016
Protokolün 18 ay boyunca geçerli olacağını belirten Çuvalcı'nın ardından, protokol metninde şu başlıklar öne çıktı: "Ulusal ve uluslararası şirket iş birliklerine destek olmak, yenilikçi sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkı sağlamak, dijital sağlık hizmetlerinin ilgili kurumlarda yeterli düzeyde yer alması noktasında öncü olmak, üniversiteler arasında uluslararası alanda bilgi transferini gerçekleştirmek, kurumlar arası mesleki eğitimler ve personel hareketliliğini sağlamak, sağlık alanında inovatif çözümlere katkı sağlamak, ulusal ve uluslararası sağlık hizmeti kalitesine katkıda bulunmak."
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak