Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Trabzon Makine Mühendisleri Odası, Giresun Musiki Cemiyeti ve Türk Musiki Federasyonu (TÜMFED) işbirliğiyle “TSM Müzik Şenliği” konseri düzenlendi. KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ufuk Bulut, yönetim kurulu üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Başkana Plaket

Sunuculuğunu Sinan Koca’nın yaptığı programda, şef Muammer Usta yönetimindeki koro muhteşem performansıyla ayakta alkışlandı. Solo performanslarda Hasret Aydın, Büşra Usta, Hasibe Eroğlu, Aziz Gürel, Selim Mumcuoğlu, Güven Uzunoğlu ve Sinan Koca sahne aldı. Gecenin finalinde, şef Muammer Usta, bestesi Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim görevlisi Özdemir Hafızoğlu’na ait “İçimdeki Yalnızlığa Doldurdum Seni” şarkısını Hafızoğlu ile birlikte seslendirdi. Konserin sonunda, Giresun Musiki Cemiyeti tarafından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ufuk Bulut’a plaket takdim edildi.

Sanata Özel İlgim Var

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, yaptığı konuşmada şef Muammer Usta ve tüm koro elemanlarına, solistlere ve saz ekibine teşekkür ederek, “Sanat müziğine özel bir ilgi gösteriyorum. Bizim müziğimiz, milli ve yerli. İnşallah başka bir programda yine birlikte oluruz. Bu aynı zamanda Giresun-Trabzon dostluğunun da bir nişanesidir. Salonlarımız musikiye ve sanata her zaman açıktır. Bunlar bizim değerlerimiz. Gençlerimize de bunu öğretmeliyiz” dedi. Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ufuk Bulut da emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

Muhabir: BİROL SANCAK