GALSİAD, Sima Alüminyum, Saha İstanbul, Seykoç Alüminyum, TİSAŞ ve Gebze Teknik Üniversitesi'nin desteklediği konferans, KTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından organize edildi. KTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI'nın eşlik ettiği heyette, GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz, Başkan Yardımcısı Murat Çığlı ve Gebze Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen gibi sektörün önemli isimleri yer aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Öğrencilere Destek Açıklaması Yaptı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Öğrencilere Destek Açıklaması Yaptı

Ziyaret sırasında, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'nin savunma sanayindeki rolü ve önemi, Türkiye'nin sektördeki pazar payı, savunma sanayinde kullanılan yenilikçi ve stratejik malzemeler ile teknolojik üretim yöntemleri üzerine önemli fikir alışverişleri yapıldı. Bu buluşma, savunma sanayinde stratejik malzemelerin araştırılması ve geliştirilmesi konusunda önemli bir adım olarak kaydedildi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN