‘Bugün hem şehrimiz Trabzon, hem de şehrimizin marka değeri KTÜ adına çok sevindiğim ve çok gurur duyduğum bir haberi sizinle paylaşmak istiyorum.

Ağustos 2018'de preklinik araştırmalarla ilaç etkin maddesi ve ilaç formülasyonları geliştirmek için kurulan KTÜ İlaç ve Farmasotik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ILAFAR); TÜBITAK’ın en prestijli projesinde yer almaya hak kazanmış ve böylelikle ilk kez yüksek teknoloji platformunda yer almıştır.

Aşı çalışması gibi kritik ve ülkemiz için çok değerli bir proje olan kanser tedavisinde kullanılacak yerli bir antikor ve tanı kitinin elde edilmesi amacıyla kurulan platformda İLAFAR yerini alarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın yerli, milli ve özgün bu projesine bilimsel destek sunmuş olacaktır.

İLAFAR’ın kurulmasına vesile olan başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ve ekibine, KTÜ Rektörlüğümüze, Valiliğimize, paydaş kamu-özel kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyor; bu gururu bize yaşatan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Trabzon KÜSİ Temsilcisi Ali Haydar Doğu ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Sena Sezen hocalarımı ve onların şahsında tüm İLAFAR ekibini tebrik ediyorum.’

Editör: TE Bilisim