Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi

İş İnsanı ve Müze Kurucusu Dursun Ali İnan Vefa Gecesi programı, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Devlet Eski Bakanı 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Faruk Özak, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı M. Cahit Turhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Cinel ve Prof. Dr. Cemil Rakıcı, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin Er, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Dursun Ali İnan, eşi Fatma İnan, İnan’ın yakınları, çocukluk arkadaşları ve sevenleri katıldı.

UZUNGÖL’Ü DÜNYAYA AÇTI

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Dursun Ali İnan’ın Trabzon için önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek “Bugün, burada, Karadeniz’in incisi, Trabzon’un turizm merkezi olan Uzungöl’ü doğal güzellikleri, temiz havası ve etkileyici manzarasıyla uluslararasılaştıran ve turizme kazandıran İş İnsanı Dursun Ali İnan’ın, bu uğurda verdiği büyük mücadeleyi katılımcılarla paylaşmak üzere toplandık. 1970 öncesi yolu ve elektriği olmayan, bölge halkının göç ettiği Uzungöl, bugün Dursun Ali İnan’ın yaptığı çalışmalarla marka haline gelmiş, dünya turizmine adını altın harflerle yazdırmıştır. Unutmamak gerekir ki hiçbir başarı tesadüf değildir ve her başarının arkasında sistemli bir çalışma disiplini yatar. Zamanında yoksulluk ve geçimsizlik nedeniyle Uzungöl halkının dahi yaşayamadığı yöreye, bugün yılda 5 milyon turist geliyor ve 25 bin yatak kapasitesi ile dünya turizmine hizmet veriliyor.  Uzungöl’ün mimarı Dursun Ali İnan’ı tebrik ediyor, şehrimize kazanımları için kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca Uzungöl’de kurduğu ve içerisinde Uzungöl’ü iliklerinize kadar hissedeceğiz değerli parçaların olduğu müzenin de yerli ve yabancı turistler olmak üzere herkes tarafından görülmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK