Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) 69. Kuruluş Yıl Dönümü, Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle kutlandı. 69 yıl önce Trabzon’da yanmaya başlayan bilim meşalesi, ülkemize ve dünyaya ışık olmaya devam ediyor.

Etkinlikler ve Katılımlar

KTÜ’nün kuruluş günü olan 20 Mayıs 2024 tarihinde, Atatürk ve Gençlik Anıtı önüne çelenk sunumu ile başlayan 69. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen yoğun katılımlı bir tören ile devam etti.

Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 20. Dönem Trabzon Milletvekili İsmail İlhan Sungur, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taner Bora, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Cinel, Prof. Dr. Cemil Rakıcı ve Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin Er ile birlikte il genelinde faaliyet yürüten kamu kurum/kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Ben” Değil “Biz” Duygusu ile Hareket Eden KTÜ Camiası

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tanıtım Filmi gösterimi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ’nün öğrenci odaklı, Ar-Ge odaklı ve toplumsal katkı odaklı çalışmalar sürdürdüğünü belirtti.

Çuvalcı, “Üniversitemiz, sizlerden almış olduğu güç ve destekle ilim irfan yolunda ilelebet ilerleyecek ve ilim ve insanlık adına büyük başarılara imza atmanın gayreti içinde olacaktır. KTÜ camiası, ‘ben’ değil, ‘biz’ duygusu ile şehir ve toplumdan ayrı düşünülemeyeceği bilinciyle hareket etmekte ve bir ‘Dünya Üniversitesi’ olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” dedi. Gazze’de yaşanan katliama da değinen Çuvalcı, insan haklarına ve adalete vurgu yaptı.

Trabzon’un Gururu: Karadeniz Teknik Üniversitesi

Emekli akademisyen ve 20. Dönem Trabzon Milletvekili İsmail İlhan Sungur, güçlü akademik kadrosuyla ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olan KTÜ’nün mezunu olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise üniversite-belediye iş birliğinin önemine değindi ve KTÜ’nün mezunlarının her yerde karşılaşılan bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

KTÜ: Cumhuriyet Dönemi’nin 3. Yükseköğretim Kurumu

Giresun Görele'de Dere Yatağına Yapılan İnşaat Yıkıldı Giresun Görele'de Dere Yatağına Yapılan İnşaat Yıkıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, KTÜ’nün Cumhuriyet Dönemi’nin üçüncü yükseköğretim kurumu olarak bilgi üretiminde önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Genç, “Trabzon'umuzda böyle bir bilim merkezinin olması bizler için gurur vericidir. İnşallah bu büyük Bilim Merkezi, nice 69 yıl boyunca bölgemize, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hizmet etsin.” dedi. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise KTÜ’nün ülkemizin kalkınma hamlelerine büyük katkılar sunduğunu belirterek, üniversitenin saygın konumunu vurguladı.

Yarışmalar ve Ödül Töreni

Etkinlikler, "Haydi KTÜ’yü Sen İfade Et" slogan yarışması düzenleme kurulu üyeleri ve hakem kurulu üyeleri adına plaket ve yarışmada derece alanlara ödül takdimi ile devam etti. Akademik ve idari personel ile öğrencilerin çeşitli ödüller aldığı tören, plaket takdimi ile sona erdi.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak