Erzincan Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalar değerlendirildi. Yatırım, turizm, yeşil ve dijital dönüşüm ile uluslararası işbirliklerinin ele alındığı toplantıda, önümüzdeki döneme yönelik stratejik planlamalar da görüşüldü. Hamza Aydoğdu ise üretim, istihdam ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesinde iller arasındaki işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekti.
KUDAKA’nın 166. Yönetim Kurulu Erzincan’da toplandı
KUDAKA’nın 166. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzincan Valisi ve KUDAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Hamza Aydoğdu başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Erzurum Valisi Aydın Baruş, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
Toplantıda bölgenin geleceğine yönelik farklı başlıklar değerlendirilirken, üç il arasındaki ortak çalışmaların güçlendirilmesine yönelik konular da gündeme geldi.
Yatırım ve turizm başlıkları masaya yatırıldı
Toplantının önemli gündem maddeleri arasında bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yatırım ve turizm çalışmaları yer aldı.
Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin sahip olduğu ekonomik ve sosyal potansiyelin daha etkin şekilde değerlendirilmesine yönelik projeler görüşüldü.
Turizm alanında bölgenin mevcut değerlerinin öne çıkarılması ve yeni fırsatların değerlendirilmesine ilişkin çalışmalar ele alınırken, yatırımların artırılması ve üretim kapasitesinin geliştirilmesine yönelik planlamalar da toplantının gündeminde yer aldı.
Yeşil ve dijital dönüşüm değerlendirildi
KUDAKA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yalnızca mevcut yatırımlar değil, geleceğe dönük dönüşüm başlıkları da ele alındı.
Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm alanlarında yapılabilecek çalışmalar değerlendirilirken, bölgenin değişen ekonomik ve teknolojik şartlara uyum sağlamasına yönelik stratejiler üzerinde duruldu.
Uluslararası işbirlikleri de gündeme alınarak önümüzdeki dönemde gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yeni projeler masaya yatırıldı.
Hamza Aydoğdu’dan işbirliği mesajı
KUDAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Hamza Aydoğdu, toplantıda bölgenin üretim kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
Aydoğdu, istihdama katkı sağlayacak ve yerel potansiyeli harekete geçirecek projelerin önemine dikkat çekti.
Bölgesel kalkınmada illerin birlikte hareket etmesinin gerekliliğini vurgulayan Aydoğdu, iller arasındaki işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine işaret etti.
Üç il için çeşitli kararlar alındı
Toplantıda gündem maddeleri tek tek görüşülerek çeşitli kararlar alındı.
Alınan kararların Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un yanı sıra ülke açısından da hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
KUDAKA’nın önümüzdeki dönemde üretim, istihdam, turizm, yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve uluslararası işbirliği başlıklarında bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalarını sürdürmesi hedefleniyor.








