Alıcının Tercihi Sıfır KM'den Yana

İstanbul Motorlu Araç Satıcılar Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, piyasalardaki durumu değerlendirdi. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirlerin sıfır araçlarda yaşanan bollaşmayı ve fiyatları düşürdüğünü belirtti. İkinci el araç pazarında etkilerinin ise 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek yönetmelik ve düzenlenen kampanyalarla devam edeceğine dikkat çekti.

Merkez Bankası Faiz Oranlarını İndirecek mi? Merkez Bankası Faiz Oranlarını İndirecek mi?

Ertemel'e göre, ikinci el araç piyasasında mevcut talebin sıfır otomobillerde olması da durgunluğun bir sebebi. Bu nedenle, araç almayı düşünenlerin acele etmesi gerekiyor. Bayram öncesi durağanlık yaşanırken, bayram sonrasında fiyatların artması bekleniyor.
KUSURLU ARAÇLARDA MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ GEREK

Kusurlu Araçlar ve Çözüm Önerileri

Son dönemde sıfır araç satın alan bazı müşterilerin araçlarının kusurlu olması üzerine Ertemel, müşterilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Satın alınan araçların hatalı olduğunun fark edilmesi durumunda, bayi ile irtibata geçilmesi gerektiğini belirtti. Kusurlu araçlar için çeşitli telafi yöntemlerinin olduğunu ifade etti.

Ertemel, medyada yer alan hatalı araç satışlarının aslında istisnai olduğunu ve genel olarak bu tarz durumlarla karşılaşılmadığını belirtti. Ancak müşterinin güveninin zedelendiği durumların mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Araç fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve sıfır araçlardaki kampanyaların, sektörde bir canlanma yaratacağı öngörülüyor. Bu durum, otomobil almayı düşünenler için alım fırsatı sunarken, müşterilerin yaşadığı olumsuz deneyimlerin de çözüme kavuşturulması gerekiyor.

Kaynak: gazetevatan