İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde meydana gelen trafik kazalarının bilançosunu açıkladı. Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, bayram tatilinin ilk günü olan 15 Haziran 2024 Cumartesi günü, 24 saatlik sürede 852 trafik kazası meydana geldi ve 5 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, kazalarda 1421 kişi yaralandı.

Yerlikaya, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda önemli uyarılarda bulundu: “Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır.”

1710156767921 Yeni Proje 12

Yerlikaya, bayram tatili süresince Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığını ve denetimlerin büyük bir hassasiyetle sürdürüldüğünü belirtti. İlk gün yapılan denetimlerde 407.731 araç kontrol edildi, 24.357 araca hız ve radar işlemi, 42.720 araca ise diğer işlemler uygulandı.

Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek, “Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ