Trabzonlular, Kurban Bayramı'nın ilk gününde dikkatli olmaları gereken bir hava durumuyla karşı karşıya. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Trabzon ve çevresinde öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebileceği uyarısında bulunuldu. Rize ve Kars çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde bu yağışların yer yer şiddetli olabileceği belirtiliyor. Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, ancak kuzey ve doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Trabzon'da günün en yüksek sıcaklığının 25 derece olması beklenirken, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışların etkili olabileceği bilgisi paylaşıldı.

Trabzonluların bayramın ilk gününde dışarı çıkarken şemsiye ve yağmurluk gibi tedbirleri almaları, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları tavsiye ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, halkın güncel hava durumu tahminlerini takip etmeleri konusunda da uyarıda bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ