Memur Maaşları:

Normalde memur maaşları her ayın 15'inde ödenir. Ancak bu ayın 15'i cumartesi gününe denk geldiği ve bayram arefesi olduğu için, memur maaşlarının 10-14 Haziran haftasında yatırılması bekleniyor.

Emekli Maaşları:

Emekli maaşları her ayın 17'si ile 26'sı arasında hesaba yatırılır. Ancak Kurban Bayramı'nın 16-19 Haziran tarihlerine denk gelmesi ve bayram sonrası ödeme günlerinde yoğunluk yaşanabileceği düşünüldüğünde, Haziran ayı emekli maaşlarının 10-14 Haziran haftasında yatırılması bekleniyor.

Geçen Yılki Örnek:

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nda da aynı durum yaşanmıştı. SSK emeklilerine ödemeler 14-16 Nisan tarihlerinde, Bağ-Kur emeklilerine ise 17-18 Nisan'da yatırılmıştı.

Emekli İkramiyeleri:

6.1 Milyon Zam Farkı: İlk Ödeme Bugün Memur Emeklilerine! 6.1 Milyon Zam Farkı: İlk Ödeme Bugün Memur Emeklilerine!

Kurban Bayramı ikramiyesi 3.000 TL olarak hesaplara yatırılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için ayrıca ikramiyeden yararlanmak için başvuru yapılmasına gerek yok. Ancak ödeme günleri hakkında resmi bir duyuru henüz yapılmadı.

Haziran ayı maaşlarının ve ikramiyelerin bayram öncesinde yatırılması, vatandaşların bayram hazırlıklarını daha rahat tamamlamalarına yardımcı olacak. Bu ödemeler, emekliler ve memurlar için sevindirici bir haber olacak.

Kaynak: TAKVİM