Bu duruma tepki gösteren AK Parti il başkanı Sezgin Mumcu, Kaya'nın tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığını belirterek eleştirdi. Ahmet Kaya ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin Genel Başkanı olması nedeniyle fotoğrafı kaldırttığını ve bunun tarafsızlık ilkesine uygun olduğunu savundu.

Yeni Anayasa Çalışmaları İçin İlk Temas Gerçekleşti; CHP Genel Başkanı ve TBMM Başkanı Arasında Görüşme Yeni Anayasa Çalışmaları İçin İlk Temas Gerçekleşti; CHP Genel Başkanı ve TBMM Başkanı Arasında Görüşme

Kapışma Sürecek mi?

Bu gelişmelerin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in makam odasındaki Atatürk portresinin de kaldırılarak kendi odasına asıldığı iddiaları ortaya çıktı. Trabzon'da yaşanan bu siyasi gerilimin, önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyeceği ve hangi mesajların verileceği merak konusu oldu. Endişeler, sözlü tartışmaların Trabzon'un zamanının heba olabileceği yönünde. Siyasi atışmaların uzun sürebileceği endişesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden başlayan bu sürtüşmenin etkisiyle artıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK