Malezya donanmasına ait iki askeri helikopterin geçit töreni provası sırasında havada çarpışması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. Kazanın Perak eyaletinde bulunan Lumut deniz üssünde gerçekleştiği belirtildi.

Malezya Kraliyet Donanması tarafından yapılan açıklamada, kaza sırasında helikopterlerde bulunan mürettebatın yaşamını yitirdiği ve cesetlerinin kimlik tespiti için hastaneye gönderildiği ifade edildi. Kazanın nedenine ilişkin soruşturma başlatılacağı duyuruldu.

Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü! Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü!

Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin ise M503-3 helikopteri ile Fennec askeri helikopterinin, Malezya Kraliyet Donanması'nın 90. yıl dönümü kutlamaları için düzenlenecek geçit töreni provası yaptığını açıkladı.

Yerel medyada paylaşılan görüntülerde, helikopterlerin çarpıştığı ve ardından hızla düştüğü görüldü. Kazada bir helikopterde 7, diğerinde ise 3 personel bulunduğu belirtildi.

Muhabir: BİROL SANCAK