İftar Coşkusu Sınırda:

Mehmetçikler, vatanları için her daim görev başında olan birer kahraman olarak bilinirken, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sınır hattında da iftar coşkusu yaşandı. Sınırın sıfır noktasında konuşlu olan askerler, hem vatanlarına hizmet ederken hem de oruçlarını açmanın sevincini yaşadılar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sıkı Tedbirler: 24 Saat Kesintisiz Denetimler Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sıkı Tedbirler: 24 Saat Kesintisiz Denetimler

Ramazan'ın İlk Günü:

Ramazan'ın ilk gününde, vatandaşlar yöreye özgü yemeklerle dolu sofralarda iftarlarını açarken, Mehmetçikler de sınır hattında komutanlarıyla birlikte iftar sofrasında buluştular. Özellikle Suriye'nin Kamışlı kentinden Türkiye'ye en yakın noktada görev yapan askerler, Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen Hudut Karakol Komutanlığı'nda dualar eşliğinde oruçlarını açtılar.

Vatanseverlik ve Dayanışma:

Bu tür anlar, Mehmetçiklerin vatanseverlikleri ve fedakarlıklarıyla birlikte dayanışma ve birlik ruhunu da gözler önüne sermektedir. Sınırda görev yapan askerler, hem vatan savunmasına katkı sağlarken hem de Ramazan'ın manevi atmosferini bir arada yaşamaktadırlar.

Mardin'deki bu güzel manzara, vatan sevgisi ve milli birlik ruhunun önemini bir kez daha vurgulamaktadır.

Editör: Birol Sancak