Türkiye'nin ekonomik dengesini belirleyen önemli göstergelerden biri olan enflasyon verileri, mart ayı için merakla bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, mülk sahipleri ve kiracılar başta olmak üzere pek çok kesimi yakından ilgilendiriyor.

ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mart ayı enflasyon verilerinin açıklanacağı tarih belli oldu. Mart ayı enflasyon verileri 3 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

ŞUBAT AYI ENFLASYON VERİLERİ NE OLDU?

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon, şubat ayında aylık bazda yüzde 4,53 artış gösterdi. Enflasyonun yıllık bazda ise 67,57'ye yükseldi.

NİSAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLACAK?

Nisan ayı kira artış oranı, mart ayı enflasyon verilerine bağlı olarak belirlenecek. Şubat ayında enflasyon yüzde 4,53 olarak açıklandığı için, nisan ayı kira artış oranı da bu orana göre hesaplanacak.

Araç sahiplerine son dakika: Bu tarihten sonra trafiğe çıkmaları yasaklanacak Araç sahiplerine son dakika: Bu tarihten sonra trafiğe çıkmaları yasaklanacak

Bu veriler, Türkiye'nin ekonomik durumu ve hanehalklarının mali durumu üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Enflasyonun belirlenmesi, emeklilerin ve çalışanların alacakları zamları da etkilemektedir.

Kaynak: TAKVİM