Kredi ve banka kartları, günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelirken, Mastercard ve Garanti BBVA, online alışverişler sırasında kart yenileme, değişim ve kayıp/çalıntı durumlarında ortaya çıkan zaman kaybını önlemek için Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Mastercard'ın online alışverişlerde hayatı kolaylaştıran çözümü Masterpass, kullanıcıları kart bilgilerini tekrar girmek zorunda kalmadan alışveriş yapmalarını sağlayarak milyonlarca tüketicinin zaman tasarruf etmesine katkı sağlıyor.

Garanti BBVA müşterileri, Masterpass'e kayıtlı kartlarını banka uygulamaları üzerinden otomatik olarak güncelleyebilecekleri bir sistemle tanışıyor. Yapılan iş birliği sayesinde Garanti BBVA kart sahipleri, Garanti BBVA Mobil veya BonusFlaş uygulamaları aracılığıyla kart bilgilerini sürekli olarak güncel tutabiliyor. Bu sayede, kartlarını yenileme, değiştirme veya kayıp/çalıntı durumlarında meydana gelen zaman kaybını en aza indirerek online alışverişlerini kesintisiz bir şekilde sürdürebiliyorlar.

Mastercard Müşteri Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kutay Ak, yaptığı açıklamada, "Mastercard olarak 20 yılı aşkın süredir sürdürdüğümüz Garanti BBVA iş birliği ile Türkiye'de bir ilke imza atmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye'de ilk defa yenileme, değişim ve kayıp/çalıntı sonrası 'otomatik bilgi güncelleme' hizmetini Masterpass aracılığıyla Garanti BBVA kart sahiplerine sunuyoruz." dedi. Ak, iş birliği sayesinde Masterpass'in ödeme deneyimini daha akıcı ve hızlı hale getireceklerine inandıklarını belirtti.

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Dijital Pazarlama, Portföy Yönetimi ve Marka Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Pelin Batu da, "Mastercard ile yaptığımız bu faydalı iş birliği ile günlük hayatımızda daha geniş bir yer bulan online ödemeleri, müşterilerimiz için kesintisiz ve kolay hale getirmiş olduk." şeklinde konuştu. Batu, müşterilerin izinleri dahilinde kart bilgilerindeki değişiklikler nedeniyle yaşanan sorunların önüne geçilmesini sağlayan bu yeniliğin, kart müşterilerinin hayatını kolaylaştıran özellikler arasında yer aldığını vurguladı.

Uygulamadan yararlanmak isteyen kullanıcılar, BonusFlaş veya Garanti BBVA Mobil uygulamaları üzerinden kart ayarlarına girip "Masterpass İşlemleri"ne tıklayarak kartlarını otomatik olarak güncelleyebilirler. İşlem sonrasında kullanıcılar, Masterpass ve banka hüküm/koşullarını onaylayarak güncelleme işlemini tamamlayabilirler.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak