Yazın Tadı Başka.. Yazın Tadı Başka..

Sevgili Okurlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığı görevinden alındıktan sonra Fatih Erol, kendisini araşırmaya verdi. Ve kendine bir köşe belirledi: ‘MAZİDEKİ TRABZON’ 
Ve o günden sonra yaptığı çalışmalarla TAKA Gazetesi’nde yüzlerce sayfa nostaljik belgeye ve resime imza attı. Trabzon’un derinliklerine gitti. 1940-50-60’lı yıllarda  belediye meclislerinde yaşanan tartışmaları yazdı, Meydandaki Atatürk anıtının nasıl yapıldığını ve yine o bölgedeki tiyatro salonunu nasıl yıkıldığını onun kaleminden öğrendik.
KİTAPLAŞTIRDI
Sevgili Okurlar, Fatih Erol Mazideki Trabzon yazılarını Ortahisar Belediye Başkanı iken Ahmet Metin Genç’in de katkı ve destekleri ile kitaplaştırdı,  imza günü yapmayı başardı. Fatih Erol’ün belediye arşivi ve kütüphane’den çıkacağı yok. Bu kez Trabzon’daki afetler isimli bir çalışma başlattı.
TAKA Gazetesi’nde her hafta yayınlanan bu yazılarda Maçka heyelanı, Köprübaşı seli, Trabzon’da 50 vatandaşımızın canına malolan  Değirmendere Seli, Sera gölünün oluşumuna neden olan heyelanlar ve daha bir çok araştırmayı gerçekleştirdi. Trabzon’da Seller le ilgili olarak da 651 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği tespit etti ve kayıt altına aldı. 
Fatih Erol Trabzon’un geleceğine de ışık tutacak olan bu çalışmayı da kitaplaştıracak ve sonra bir soluklanacak. Sevgili Fatih Erol’a bu yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekten maziye hem ışık tuttu hem de  Trabzon için tarihi belgeler hazırladı. TAKA gazetesi yönetimi olarak kendisine başarılar diliyoruz.
BAŞKAN GENÇ’TEN MÜJDE
Değerli okurlar, Gazetemizin Yazı işleri müdürü Bahattin Baştürk her nesneyi haber gören bir isimdir. Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Çay tv’de canlı yayına çıktı. Bahattin Baştürk bilgisayarını koydu ve Söyleşiyi anbe an kayda geçti, Pazar günü de tam sayfa olarak manşetten okurlarına duyurdu. ‘Yürürken bile haber yazabilen adam’ olarak nitelendirdiğimiz Baştürk’ü tebrik ediyoruz. Baştürk’ün 24 saati haber.
TURİZM BULUŞMASI
Sevgili Okurlar, Trabzon’un en önemli geliri turizm. Geçen yıl ki toplam girdi tam 1 milyar dolar. Ancak bu yıl turistlerin Bosna rezervasyonlarının fazla olduğunu ifade edelim. Bunun için AK Parti İl başkanı Dr.Sezgin Mumcu Trabzon basınının temsilcileri ile biraraya geldi. Kent turizmini masaya yatırdı. Gazetecileri dinledi ve ‘Nerede eksik var’ onları tek tek not aldı. En önemli önerilerden birisi de Trabzon’da bir vali yadımcısının başkanlığında Turizm komisyonu oluşurulmalı ve aksaklıklara bu birimin anında müdahalesi sağlanmalı.
TARAFTARIN ÖFKESİ DİNMİYOR
Her önemli maçta bir garip kadro çıkaran, Beşiktaş finalinde de Trezeguet’i yedekte tutan Abdullah Avcı’ya büyük tepki var. 1-0’dan sonra geri çekilen yan pas yapan Trabzonspor’da taraftar artık futbol oynatan bir teknik adam bekliyor. Hafta içinde Yusuf Turgut bugün ise Zihni Ağırman önemli tespitler yaptılar. Abdullah Avcı’nın hem yönetimi hem de taraftarı kalabalık sözlerle aldattığını yazdılar. Biliyoruz yeni sezona yönetim Avcı ile başlayacak. Biz diyoruz ki, artık Avcı’ya müdahale edin, edemeyecekseniz de gönderin.
Mutlu Haftalar TAKA

Kaynak: HABER MERKEZİ