Meclis'in İlk Gündem Maddesi Emekliler Olacak

Meclis'in açılmasıyla birlikte, Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun ifadesine göre, ilk düzenleme emeklilerle ilgili olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda emekliler için gelirlerini artırıcı tedbirler alınacak ve öncelikli olarak 7 başlık altında düzenlemeler yapılacak.

  1. Belediye Hizmetlerinde İndirim: Emekliler için belediyelerle yapılacak protokollerle su faturalarında indirim, ücretsiz ya da indirimli toplu taşıma gibi hizmetler sağlanacak.

  2. Enerji Desteği: Tüm emeklilerin doğal gaz ve elektrik faturalarının indirimli olması üzerinde çalışılıyor.

  3. Ulaşım Desteği: Belediyelerin sunduğu toplu taşımanın yanı sıra uçak ve tren biletlerinde emeklilere ayrıcalıklar tanınacak.

  4. Barınma Desteği: Büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımları yapılacak.

  5. Finans Desteği: Emeklilere banka hizmetlerinde ayrıcalıklar sağlanacak, krediye ulaşma ve düşük faiz imkanı gibi avantajlar sunulacak.

  6. Tatil Desteği: Kamu tesislerinde emeklilere konaklama imkanı sağlanacak, turizm şirketleriyle yapılan protokollerle indirimli tatil imkanları sunulacak.

    Erdoğan onay verdi: 3 ay sonra en düşük emekli maaşı belli oldu Erdoğan onay verdi: 3 ay sonra en düşük emekli maaşı belli oldu
  7. Refah Payı ve Taban Maaş: Emeklilere uygulanan taban maaş ve refah payındaki artışlar yeniden belirlenecek, Temmuz'dan önce seyyanen artışlar yapılması bekleniyor.

Bakanlıkların, belediyelerin ve bankaların işbirliğiyle hayata geçirilecek olan bu destekler, emeklilere maddi ve sosyal anlamda önemli avantajlar sağlayacak.

Muhabir: BİROL SANCAK