Paketle birlikte mal ve hizmet alımlarında yüzde 10, yatırım ödeneklerinde ise yüzde 15 oranında kesinti yapılacak. Kamu harcamalarında yapılacak kesintiler ve vergi artışlarıyla ilgili olarak, önemli bir adım atılmaya hazırlanılıyor. Yapılacak olan duyuru, Türkiye'nin ekonomik geleceğine ışık tutacak ve kamuoyunda büyük yankı uyandıracak.

Ziraat Bankaeski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, kamuda tasarruf paketi hakkında bilgileri X hesabından paylaştı.

Paketin 100 milyar liralık tasarruf sağlaması beklenirken, duyurusu bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılacaktı.

“NİHAYET ŞİMŞEK TASARRUF GENELGESİ ÇIKARIYOR”

Babuşçu, X hesabında kamuda tasarruf paketiyle ilgili şu ifadeleri paylaştı:

"Nihayet, Mehmet Şimşek'in göreve başladığı 342. gününde tasarruf genelgesi çıkarılıyor. Maliye politikasında enflasyonu düşürmede önemli bir adım olarak kabul edilen bu genelge ile bütçe giderlerinin azaltılması ve dolayısıyla bütçe açığının düşürülmesi hedefleniyor."

BU PAKETLER YOLDA

“Yarın açıklanacak tasarruf genelgesiyle birlikte bütçe giderlerinin azaltılması planlanıyor. Ancak bütçe açığını azaltmanın bir parçası olarak bütçe gelirlerinin artırılması gerekiyor. Bu da vergi ve zam anlamına geliyor. Önümüzdeki bir ay içinde vergi ve zam paketinin gündeme gelmesi bekleniyor...”

BU ÖNLEMLER BEKLENİYORDU

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, bugün saat 10.00'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna sunulacak.

HEDEF 100 MİLYAR LİRA OLDU

Emeklilere Maaş Gibi Promosyon Geliyor! SGK Uzmanı Duyurdu: O Rakamlara Kadar Çıkabilir Emeklilere Maaş Gibi Promosyon Geliyor! SGK Uzmanı Duyurdu: O Rakamlara Kadar Çıkabilir

Paket, makam araçlarından kamu binalarının kullanımına, doküman basımından eğitim ve tören faaliyetlerine, yurt dışı seyahatlerden istihdama kadar birçok alanda kamu harcamalarında kesinti yapılmasını öngörüyor.

Buna göre, mal ve hizmet alımlarında yüzde 10, yatırım ödeneklerinde ise yüzde 15 oranında kesinti yapılacak. Paketin açıklanmasıyla birlikte harcamalar sıkı bir şekilde denetlenecek ve kaynaklar etkin projelere yönlendirilecek. Tasarruf kalemleri detaylı bir şekilde belirlenecek ve takibi için özel bir sistem kurulacak. Çalışmanın amacı, 100 milyar liralık bir tasarruf sağlamak olacak.

ERDOĞAN BUNU AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz hafta yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda önemli bir tasarruf adımı atılacağını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarrufun önemini vurgulayarak, "Enerji faturalarımız artıyor ve bununla paralel olarak büyüyen bir problemle karşı karşıyayız. Üretimimizi artırarak yeni pazarlara açılmalı ve içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmalıyız. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etkiler elde etmeyi hedefliyoruz. Bu konuda kamu olarak öncülük edeceğiz ve rehberlik yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, "Kamuda taşıt kullanımı, binaların işletilmesi, iletişim giderleri, genel harcamalar, personel eğitimi, yurt dışı seyahatler ve kamu istihdamı gibi alanlarda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Bu sayede vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artıracağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tamamlamak için talimatlandırdım" şeklinde eklemişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ