İYİ Parti Trabzon'da Çalkantı: İlçe Başkanı Erdal Uzun İstifa Etti İYİ Parti Trabzon'da Çalkantı: İlçe Başkanı Erdal Uzun İstifa Etti

Akşener'in sosyal medya hesabından paylaştığı açıklama şu şekilde:
"Saygıdeğer Milletim;
30 yıllık siyasi kariyerim boyunca ülkemizin geleceği, milletimizin huzuru ve devletimizin iyiliğini ilgilendiren birçok meselede kararlar almam gerekti. Bu kararları alırken ve tutumlar benimserken, her zaman bireysel çıkarlarımı ve kısa vadeli potansiyel kazanımları bir kenara bırakıp, ahlaki değerleri, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini ve Türkiye'nin ihtiyaçlarını merkeze aldım.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde İYİ Parti olarak, partimizi Türkiye'deki siyasi kutupların yörüngesinden çıkarmayı ve milletimize yeni bir seçenek sunmayı amaçlayarak seçimlere hür ve müstakil olarak girmeyi tercih ettik. Bu kararı alırken, göğüsleyeceğimiz zorlukların farkındaydım ve sorumluluğunu üstlendim.
Şimdi, yapılan muhasebe sonucunda ve 27 Nisan'da yapılacak kongrede genel başkanlık için aday olmayacağımı ilan ediyorum. Kurultayımızın partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
Meral Akşener"
Bu açıklamayla birlikte, İYİ Parti'de genel başkanlık için yeni bir dönem başlayacak ve kongrede aday olacak yeni isimlerin belirlenmesi bekleniyor.

Muhabir: BİROL SANCAK