Bakan Yerlikaya, açıklamasında, halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütleri ve silah kaçakçılarının peşinde olduklarını ve onları adalete teslim etmek için kararlı olduklarını vurguladı. Operasyonların İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından koordineli bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Operasyonların ilk 5 şehirdeki sonuçlarına da değinen Bakan Yerlikaya, İstanbul'da 150 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek ele geçirilerek 195 şüphelinin gözaltına alındığını, İzmir'de 59 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ile 72 şüphelinin, Adana'da 58 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ile 69 şüphelinin, Ankara'da 40 tabancanın ve Konya'da 34 tabancanın ele geçirildiğini belirtti.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarma ve emniyet personelini tebrik eden Bakan Yerlikaya, ülkenin güvenliği için yapılan bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
İHA

Editör: Ayşe Sancak