Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar, piyasalarda bir nebze olsun rahatlama sağlasa da, dolar talebindeki artış devam ediyor.

Kapalıçarşı'daki döviz bürolarında fiziki dolar talebi gözlemlenirken, uzmanlar Haziran ayında dolar kuru için 40 TL'yi aşabilecek bir seviye öngörüsünde bulunuyorlar. Serbest piyasada doların 32,68 TL seviyesinde işlem gördüğü bugünlerde Euro 35,46 TL, sterlin ise 41,48 TL'den alıcı buluyor. İsviçre frangı ise 36,87 TL seviyesinden işlem görüyor.

Merkez Bankası'nın dolar müdahalesiyle ilgili olarak, rezervlerin eritildiği ve bankalara talimat verildiği iddiaları piyasalarda konuşulmaya başlandı. Analistler, Merkez Bankası'nın doların yükselişini durdurmak için bankalara alım satım makasını genişletme talimatı verdiğini öne sürüyorlar.

Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu

Bu durum, vatandaşların zararına yol açarken, piyasalarda ikili kur oynaklığının arttığı görülüyor. Önümüzdeki dönemde de benzer taktiklerin izlenmesi beklenirken, piyasalardaki belirsizlik devam ediyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN