Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun ocak toplantısının ardından, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında bir değişiklik olmayacağı açıklanmıştı. Bu açıklama, TCMB'nin politika faizini artırmasının ardından da geçerliliğini koruyacak.
0X0 Aralik Ayi Enflasyon Oranlari Ne Zaman Aciklanacak Tuik Aralik Ayi Enflasyon Beklentisi Yuzde Kac 2023 Son 6 A 1703427357295

Önceki açıklamada, "Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır" ifadeleri kullanılmıştı.

Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararının kredi kartı kullanıcılarına etki etmeyeceği ve kredi kartı faiz oranlarının mevcut seviyelerde kalacağı belirtiliyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT