Merkez Bankası, piyasanın merakla beklediği dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin yıl sonu Dolar/TL tahmini 40,02 olurken, tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket dönemine göre yüzde 42,04'ten yüzde 42,96'ya yükseldi.

Ankete katılan 14 ekonomistin görüşlerine dayanan sonuçlara göre, cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 42,96 olarak belirlendi. Ocak ayında bu beklenti yüzde 42,04 seviyesindeydi.

Dolar ve altın sahipleri dikkat: Ekonomistler çok büyük zarar olacak diye uyardı Dolar ve altın sahipleri dikkat: Ekonomistler çok büyük zarar olacak diye uyardı

Yıl sonu dolar/TL beklentisi ise, bir önceki anket döneminde 40,00 TL iken, bu anket döneminde 40,02 TL olarak kaydedildi.

Ankete göre, katılımcıların cari yıl sonu TÜFE beklentisi artarken, politika faizi beklentisi sabit kaldı. Ancak dolar beklentisi yükselirken, yıl sonu büyüme beklentisinde gerileme yaşandı. Katılımcıların 2024 yılı büyüme beklentisi yüzde 3,4'ten yüzde 3,3'e düşerken, 2025 yılı büyüme beklentisi de bir önceki ankete göre yüzde 3,9'dan yüzde 3,8'e geriledi.
TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Doğukan ÖZKURT