Hibrit Motorlu SUV Model Araçlar İndirimli Fiyatlarla Satışta! Hibrit Motorlu SUV Model Araçlar İndirimli Fiyatlarla Satışta!

Facebook ve Instagram'ın Sahibi, Sahte İçeriklere Karşı Önlemler Alıyor

Facebook ve Instagram'ın sahibi olan şirket, yapay zeka tarafından üretilen yanıltıcı içeriklerin seçmenleri manipüle etme potansiyeline karşı önlem almayı hedefliyor.

Özellikle Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde, yapay zeka teknolojisinin sahte videolar, görüntüler ve sesler oluşturarak seçmenleri yanıltabileceği endişesi giderek artıyor. Bu nedenle Meta, bu tür yanıltıcı içerikleri tespit etmek ve önlemek için özel bir operasyon merkezi kuracak. Ayrıca, gerçekleri ortaya çıkarmak amacıyla gerçeklik kontrolü organizasyonlarıyla işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Meta'nın AB işlerinden sorumlu başkanı Marco Pancini, bu çabaların şirketin güvenlik alanına yaptığı yatırımların bir sonucu olduğunu belirtti ve bu alanda çalışan global ekibin boyutunu dört katına çıkardıklarını açıkladı. Şirketin yaklaşık 40.000 kişilik ekibi arasında mühendislik, veri bilimi ve hukuk alanlarında uzmanlar bulunuyor.

Meta, yanıltıcı içeriklere karşı mücadele kapsamında reklamlara izin vermeme kararı aldığını duyurdu. Bu tür gönderilere uyarı etiketleri verilecek, daha az dikkat çekici hale getirilecek ve reklamlara izin verilmeyecek. Reklamların, oylamanın meşruiyetini sorgulayamayacağı, vaktinden önce zafer iddiasında bulunamayacağı veya "seçim yöntem ve süreçlerini" sorgulayamayacağı belirtildi.

Son olarak, Pancini, yapay zeka tarafından üretilen yanıltıcı içeriklerin internet üzerinde yaygın olarak bulunduğunu ve bu nedenle diğer şirketlerle ortak standartlar ve yönergeler üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Kaynak: NTV