Fenerbahçe-Trabzonspor maçındaki hatalı kararları nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalan hakem Mete Kalkavan'ın, TFF tarafından Süper Lig'deki Başakşehir-Sivasspor maçına atanmasına yönelik tepkiler artıyor. Spor yazarı Aksal Yavuz, konuyla ilgili olarak "TFF Başkanı istifa etmeli" dedi.

Spor kamuoyunun beklentilerine rağmen Mete Kalkavan'ın ceza almadan Süper Lig maçına atanmasını değerlendiren Yavuz, "Aklımızla alay ediyorlar. Yaşananları hep birlikte kınadık. Olmaması gerekiyordu. Radikal kararların alınması gerekiyorken, hakemlerin daha önce yaptıkları hatalara bir kılıf bulunuyor, tekrar ısıtıp ısıtıp önümüze koymaya çalışıyorlar." şeklinde sert eleştirilerde bulundu.

Yavuz, TFF'nin Trabzonspor'un Mete Kalkavan ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap vermemesini eleştirerek, "Trabzonspor’a TFF’nin cevap vermesi gerekiyordu. Demek ki Verilecek cevapları yok. Spor kamuoyunun yüzde 80’inin güveni kalmadı. Böyle bir durumda sizin aldığınız kararlara saygı ne kadar olabilir ki." dedi.

Aksal Yavuz, TFF Başkanı'nın istifasını isteyerek, "Seçimden önce TFF başkanının istifa etmesi gerekir. Hiç güven kalmadı." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türk futbol tarihindeki en kötü hakem yönetimleriyle karşı karşıya olunduğunu ve bu durumun sadece Süper Lig'de değil, alt liglerde de yaşandığını vurgulayarak, "Bu sadece süper ligde değil alt liglerde de oluyor. Daha önce akla hayale gelmeyecek açıklamalar yapan kulüp başkanlarıyla da ilgili yaptırım olmalı. Bunu da yapacak olan TFF yönetimi. Yani tuz koktu." şeklinde eleştirilerde bulundu.

Editör: Ayşe Sancak