Kalkavan, Trabzonspor'un 4 Kasım'da deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 yendiği maçta VAR'daki kararlarıyla gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu. Bu maçın ardından Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, sert açıklamalarda bulunarak, "Bakalım Mete Kalkavan bundan sonra hakemlik yapabilecek mi?" demişti.

Ancak sonrasında TFF, Mete Kalkavan'ın hakemlik kariyerinin sona erdiğini duyurdu ve onu Hakem Akademisi'nde VAR Eğitim Sorumlusu olarak göreve getirdiğini açıkladı. TFF'nin yaptığı açıklamada, "Süper Lig Hakemlerimizden Mete Kalkavan kendi isteği ile sahadaki hakemlik kariyerini sonlandırmış ve Hakem Akademisi'nde VAR Eğitim Sorumlusu olarak göreve getirilmiştir. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Trendyol 1. Lig'de Giresunspor'un Sakaryaspor Karşısındaki Zorlu Sınavı; Giresunspor'un Prestij Maçı Heyecanı! Trendyol 1. Lig'de Giresunspor'un Sakaryaspor Karşısındaki Zorlu Sınavı; Giresunspor'un Prestij Maçı Heyecanı!

Mete Kalkavan'ın tartışmalı kararlarıyla eleştirilen bir hakem olarak bilinmesi, yeni görevinin kamuoyunda büyük bir tartışma yaratmasına neden oldu. Hakemlik kariyerini noktalayan Kalkavan'ın artık hakemlere nasıl bir eğitim vereceği ve VAR sistemiyle ilgili nasıl katkı sağlayacağı merak konusu haline geldi. Bu gelişmeler, Türk futbolunda hakemlerin ve VAR uygulamasının önemli bir tartışma konusu olmaya devam edeceğini gösteriyor.

Editör: Birol Sancak