Kar yağışı uyarısı yapılan iller şunlar: Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Tunceli, Giresun, Rize, Trabzon, Artvin, Kastamonu, Sinop, Sivas, Aksaray, Adıyaman, Batman, Şırnak, Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Yoğun kar yağışının 10 ila 20 santimetre üzerinde olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz bölgesinde Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin gibi illerin 500 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları olası buzlanma, don, çığ, tipi gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildiriyor. Halkın güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması önem taşıyor.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak