Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Aynı zamanda iç bölgeler ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli poyraz, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise kuvvetli lodosun etkili olması bekleniyor.

797080C7 8486 4A84 Bf67 Cc7D59289Ba0

Yağışların etkili olacağı bölgelerde şiddetli yağışlar bekleniyor. Trabzon, Rize ve Artvin gibi bölgelerde çok kuvvetli sağanak yağmur, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan gibi bölgelerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

3D5E28Be Cf8D 4Ded 859B 25Aa8342A22C

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması öngörülüyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop ve Tokat çevrelerinde aralıklı yağışlar görülecek. Bu yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bde65829 9944 4B8C A58E 9De675Fbffa5

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Images-25

Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde artması, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Ancak genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Kapak 082655

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski olduğundan, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Download-47

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda, halkın gerekli önlemleri alması önem taşımaktadır.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak