Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Muş ve Bitlis çevrelerinde yağışlar görülecek. Özellikle Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Antalya'nın doğu ve Mersin'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar olabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. İç ve batı kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülebilir.

Rüzgarın, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yarın akşam saatlerinden cuma sabahına kadar güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İstanbul dahil 10 kent için sarı kodlu alarm verilirken, İstanbul Valiliği de halkı fırtına nedeniyle dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Hava sıcaklıklarının genellikle değişmeyeceği tahmin edilirken, hava muhalefeti nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

Editör: Birol Sancak