MHP Trabzon'dan Ortahisar Tapu Müdürlüğüne Dikkat Çeken Ziyaret!

MHP Trabzon il başkanı Alper Hacısalihoğlu, Ortahisar İlçe Başkanı Salih Akkoç ve MHP Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Abdurrahman Kınalı Trabzon Ortahisar Tapu Sicil Müdürü Muhammet Sağlam’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.
KRAL TANJU TFF BAŞKANLIĞINA ADAY
Avrupa Gol Kralı ve efsane futbolcu, Samsun Gazetesi Spor Yazarı Tanju Çolak, TFF başkanlığına aday olduğunu açıklayarak Türk futbolunu futbolun içinden gelen isimlerin yönetmesi gerektiğini savundu.
Tanju Çolak, TYT Türk’te yayınlanan Kral Analiz programında TFF başkanının futboldan gelen bir isim olması gerektiğini savunarak başkanlığa aday olduğunu söyledi. Çolak, “Basketbolu kim yönetiyor? Hidayet Türkoğlu. Güreşi kim yönetiyor? Taha kardeşim. Peki Türk futbolunu niye futbolcular yönetmesin? Neyimiz eksik? Bilgimiz de, havamız da, fikirlerimiz de, insanlığımız da, hoşgörümüz de var. Futbola daha yakınız” dedi.
DAİMA ÜRETİCİYLE YAN YANA
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daima üreticinin yanında. Bunun örneklerini sürekli görüyoruz. İlçelerde üreticiye yönelik farklı projeleri geliştiriliyor. Yapılan projeler hem örnek oluyor hem de üretici rahat bir nefes alıyor. Bir belediye sadece yol yapmaz.

Bunun örneği bu projeler. Başkan Genç, bu anlamda her zaman takdir topluyor. Maçka’da koyun dağıtım töreninde de yine üretimin önemine dikkat çekti. Çünkü üretirsen varsın. Üreticiler de her zaman yanlarında olan Başkan Genç’e teşekkür etti.
AKÇAABAT’TA KONSER HAZIRLIĞI
Akçaabat Belediyesi Şehir Orkestrası, 27 Ekim’de sanatseverlerle buluşacağı konser için hazırlıklarına devam ediyor. Şef Selahattin Dudak yönetiminde gerçekleştirilen provalarda, konser repertuvarındaki eserler titizlikle çalışılıyor. Konserde sahne alacak piyanist Nazlı Hacıalioğlu da provalara katılarak orkestra ile birlikte hazırlıklarını sürdürüyor. Sanatçılar, piyano ve orkestranın birlikte seslendireceği eserleri bölüm bölüm ele alarak konser programı üzerinde çalışıyor.

Konuk şef Cettina Nicolosi’nin de yer alacağı program, Akçaabat’ta müzikseverleri aynı salonda buluşturacak. Kültür ve sanatı belediyecilik hizmetlerinin önemli bir parçası olarak gören Akçaabat Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle ilçenin sanat hayatına katkı sunuyor. Farklı sanat dallarındaki çalışmalara verdiği destek ve sanatçıları vatandaşlarla buluşturan programlarıyla, her yaştan hemşehrisinin kültür ve sanat etkinliklerine katılmasına imkân sağlıyor. Şehir Orkestrası’nın çalışmaları da bu anlayışın bir parçası olarak devam ediyor.
BİLİM VE TEKNOLOJİ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi koordinasyonunda düzenlenen BilimFest Trabzon yarın kapılarını açıyor. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Pazarkapı Yaşam Alanı’nda gerçekleştirilecek festivalde 102 açık hava atölyesi, bilim şovları, robot gösterileri, planetaryum etkinlikleri ve teknoloji sergileri yer alacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bilim ve teknoloji kültürünü yaygınlaştırmak, özellikle çocukların ve gençlerin bilime olan ilgisini artırmak amacıyla önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi koordinasyonunda düzenlenecek BilimFest Trabzon, bugün saat 10.00'da başlıyor. Üç gün sürecek festival, birbirinden renkli etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlayacak. Festival boyunca bilim söyleşileri, bilim şovları, Bubble Show gösterileri, robot gösterileri ve HÜRJET ile KAAN Müzikali katılımcılarla buluşacak, ayrıca 102 açık hava atölyesi düzenlenecek. Planetaryum gösterimleri, astronomi ve uzay etkinlikleri, teknoloji sergileri, yapay zeka uygulamaları, simülasyonlar ve etkileşimli deneyim alanları sayesinde ziyaretçiler bilimi yakından tanıma ve deneyimleme fırsatı bulacak.
GÜNEŞ KUTLUGÜN’DE
Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Kutlugün Mahallesi, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden birini ağırladı. Mahalle Muhtarı Aytaç Sarbat, Trabzonspor’un ve Türk futbolunun efsanevi ismi, A Millî Futbol Takımı'nın önceki teknik direktörü Şenol Güneş’i mahallesinde misafir etti.

Ziyaret sırasında mahalle sakinleri ve yerel yönetim temsilcileriyle bir araya gelen Güneş, gösterilen sıcak ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muhtar Aytaç Sarbat da Türk futboluna ve Trabzonspor'a katmış olduğu büyük değerler dolayısıyla Şenol Güneş’e teşekkürlerini iletti. Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen buluşma, mahalle sakinlerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
FERAMUZ ÜSTÜN AÇIKLIK GETİRDİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başdanışmanı, 24. Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin konuştu. Yavaş’ın henüz kararını açıklamadığını belirten Üstün, “Bana göre Mansur Yavaş’ın aday olmama ihtimali yoktur. Adaylıktan geri duramaz” dedi. Üstün, Karadeniz’de vatandaşların mevcut durumdan duyduğu rahatsızlığa ve siyasette güven arayışına da dikkat çekti.
ASLAN ENEZ’DEN TEBRİK
Trabzon Soğuk Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aslan Enez, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara’ya tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Başkan Aslan Enez, Metin Kara’nın TESK Yönetim Kurulu gibi kritik ve üst düzey bir göreve seçilmesinden duydukları gururu ve mutluluğu dile getirdi.

Trabzon esnafının ulusal düzeyde temsil edilmesinin önemine vurgu yapan Enez, yeni görevinin hem Trabzon'a hem de ülke esnaf ve sanatkarına hayırlı olmasını dileyerek başarı temennilerini iletti. TESOB Başkanı Metin Kara ise nazik ziyaretten ve duydukları iyi dileklerden ötürü Başkan Aslan Enez’e teşekkür ederek, esnaf ve sanatkarların haklarını en iyi şekilde savunmak ve sorunlarına çözüm üretmek için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini belirtti.
ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR
Torul Belediyesi, ilçe genelindeki üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, sahada devam eden projeleri yerinde inceleyerek yetkili ekiplerden çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

"Üretken Belediyecilik" anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Özdemir, Torul’un daha modern, yaşanabilir ve estetik bir görünüme kavuşması için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. İlçe sakinlerinin konforunu ve memnuniyetini artırmaya yönelik projelerin planlanan takvim doğrultusunda titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Başkan Evren Evrim Özdemir, sahada fedakarca görev yapan belediye ekiplerine teşekkür ederek, Torul için omuz omuza çalışmaya ve ilçeyi geleceğe taşımaya devam edeceklerini vurguladı.





