Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine yanıt olarak, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in 13 Mayıs'ta Ankara'yı ziyaret etmesi planlanıyor. İki lider arasındaki iyi ilişkiler, geçtiğimiz yıllarda imzalanan Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi ile pekiştirilmişti.

Sivastopol’da 3 Kişi Hayatını Kaybetti, Yaralı Sayısı 100’e Ulaştı Sivastopol’da 3 Kişi Hayatını Kaybetti, Yaralı Sayısı 100’e Ulaştı

Görüşmelerde ele alınacak konular arasında, ekonomi, ulaştırma, bilim teknoloji tarım, turizm, sağlık ve beşeri ilişkiler gibi çeşitli alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması yer alıyor. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Ayrıca, Türk vatandaşlarının Yunan adalarına seyahatlerinde uygulanan kolaylaştırılmış vize prosedürünün devam etmesi ve Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili konuların ele alınması planlanıyor.

Görüşmelerde terörle mücadele iş birliği ve düzensiz göçle ortak mücadele gibi konular da ele alınacak. Bölgesel ve uluslararası gelişmelerle ilgili Türkiye'nin görüşleri de paylaşılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ziyaret sırasında daha önce imzalanan anlaşmalara ek olarak, sağlık, tıp bilimleri ve afet yönetimi gibi alanlarda yeni anlaşmalar imzalayacak. Ayrıca, Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki olumlu gidişatı yansıtan bir ortak açıklama yapılması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ