Bakan Tekin, öğretmenlerin mesleklerini icra ederken mutluluklarını engelleyecek ve motivasyonlarını olumsuz etkileyecek faktörleri ortadan kaldırma hedeflerine vurgu yaparak, bu konunun önemine değindi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Tekin şunları söyledi: "Öğretmenlerimizin sahadaki sesini dikkate alarak, ailenin toplumsal yapımızdaki yerini güçlendirmeyi, geliştirmeyi ve korumayı önceliklerimiz arasında tutuyoruz."
18 Ocak tarihinde gerçekleştirilen 'öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme' işlemlerinin ardından ailelerine kavuşamayan öğretmenler için yeni bir imkan daha sunulacağını açıklayan Bakan Tekin, "ek yer değiştirme" hakkının tanınacağını belirtti.

Adıyaman'da Polis Merkezi İçinde Yaşanan Silahlı Saldırıda 2 Polis Şehit Oldu Adıyaman'da Polis Merkezi İçinde Yaşanan Silahlı Saldırıda 2 Polis Şehit Oldu

F7F0B92E 23D6 47Cc 8403 Db69D2Ce7899
Bu yeni imkanın öğretmenlere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyen Bakan Tekin, eğitim camiasının her zaman yanında olduklarını ifade etti. Öğretmenlerin daha iyi çalışma şartlarına sahip olmaları ve ailelerine daha fazla zaman ayırabilmeleri için atılan bu adımın önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT