Ziyaretleri sırasında, el emeği göz nuru ile üretilen yöresel ürünlerin sergilendiği bu özel mekanlarda duydukları memnuniyeti ifade eden Daire Başkanları, kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasına katkı sağlayan bu tür inisiyatiflere verilen önemin altını çizdiler.

İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun, hayat boyu öğrenme perspektifinin sadece istihdam imkânları sağlamakla kalmayıp aynı zamanda kültürel değerlerin korunmasına ve işletilmesine de büyük katkı sunduğunu vurgulayarak, ziyaretin anlamına dikkat çekti. Uygun, Millî Eğitim Bakanlığına ve Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanları Hacı Ali Okur ve Ferhat Davran'a teşekkürlerini iletti.

Ortahisar İlçe Millî Eğitim Müdürü Cemil Karakaş da, ilçedeki halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitüsünde usta öğreticiler ve kursiyerlerin bir araya gelerek ortaya çıkardıkları değerli ürünlerin, sadece vatandaşlara hizmet etmekle kalmayıp aynı zamanda kültürlerine önemli bir katkı sağladığını belirtti. Kurum çalışanlarına teşekkürlerini ileten Karakaş, bu değerlere sahip çıkan herkese minnettarlık duyduklarını ifade etti.


TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT